20100106

Datuk Muhammad Mustaffa Idrus Meliwat ?

Gambar kanan adalah isteri keempat Ahli Jawatankuasa Umno bahagian Tasek Gelugor, Datuk Muhammad Mustaffa Idrus. Namanya Mastura Bakar.

Pengakuan Mastura di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan :

“Dia (suami) suka paksa saya untuk tidur dengannya dan apabila saya enggan berbuat demikian, dia mengasari saya termasuk pernah meliwat saya.

“Jadi, sebab itu saya tertekan dan ingin memohon cerai fasakh dengannya. Bukan itu sahaja, dia juga pernah memukul, menampar dan menendang saya sebanyak tujuh hingga lapan kali apabila mempunyai masalah dan apabila saya bertanya tentang hubungannya dengan wanita lain.

“Apabila saya melarikan diri dari rumah, dia akan pecahkan barang-barang dan pernah melanggar saya dengan kereta sekali,” katanya pada perbicaraan kes tuntutan cerai fasakh terhadap suaminya itu.

Perosalan utama, dimanakah si-hero Tan Sri Musa Hassan dan Abdul Ghani Patail yang paling menyibuk kes liwat.

Pembaca mungkin lebih maklum tugas si pembodek untuk kekal berpangkat dan mengharap gaji lumayan.

3 comments:

  1. tulis tak guna akai ka?

    ni bukan kes liwat di mahkamah sivil/jenayah.. ni kes di mahkamah syariah.. kes pulak bukan berkenaan tuduhan liwat.. ni kes budak mastura ni mintak fasakh.. tuduhan/allegations di pasal liwat ni cuma utk mengukuhkan permohonan fasakh dia..

    kenapa pulak AG dan IGP nak sibuk kacau kes tuntutan fasakh dekat mahkamah syariah.. haiiisshh..

    faham tak perbezaan kes tuntutan fasakh dengan kes tuduhan liwat?

    ReplyDelete
  2. salam....

    ada jugak org pertikai beza tuntutan fasakh ngan tuduhan liwat.. memang la beza,tapi tu bukan pokok cerita yg tuan ampunya tanah ni utarakan...

    maksud dia tu, mana pegi si musa hasan n ghani patail yg very-very pantang ngan liwat2 ni...

    sibuk ngan kes enjin jet ilang lagi ke?

    mana bleh diorang x tau kes ni walaupun kes mahkamah syariah (sebab kat sini bukan kita pertikai syariah or civil), atleast setiausaha diorang inform menda ni...

    kan ke "liwat" ni salah di sisi undang-undang yg cik ctfz blajar tu... lupakan pasal mahkamah syariah tu, statementnya dia kena liwat...

    kurang2 keluarlah statement dari pejabat IGP or AG, nasihatkan si mastura ni buat laporan polis pasal kena liwat.... tapi, diam jer...

    ops, kes ni pasal orang umno, datuk lagi, ajk umno bahagian lagi, lagipun dia buat keja utk umno bagus, jgn kacau dia la... diam-diam je la... iyer lah...

    (lain kali jgn suka-suka ja kata org tak pakai akai cik ctfza oii... tau la awk org law tapi akai, hati, ilmu smua kena pakai, manusia ni kan pakej)
    n lain kali, komen bukan stakat kluarkan ilmu yg dapat dari dewan kuliah tu jer...byk lagi faktor lain kena renung....

    ...salam....

    ReplyDelete
  3. encik onlinemoney4grab ?

    terima kasih la.. sy bukan apa.. tak payah tunggu statement AG/IGP suruh nasihatkan si mastura ni pun tak pe.. ayah si mastura ni bekas pegawai kastam pangkat bos besar..

    takkan dia tak nasihatkan budak mastura ni kan..takkan dia tak tahu pasal undang2 kan..

    takpe la.. jom la kt renung2 kan..

    ReplyDelete